The Kinsman Dazz Band weet “It’s On Tonight”

Gitarist Michael J. Calhoun al meer dan vier decennia, van zijn tijd bij Kinsman Dazz tot The Dazz Band, zijn solocarrière en zijn meer recente tijd met het maken van hits met BluDazz.

Terwijl we door 2023 gaan, blijft Calhoun geweldige R&B-muziek leveren, nu via de historische Kinsman Dazz Band op de nieuwe single ‘It’s On Tonight’.

Calhoun vertelt ons: “Dit nummer is een eerbetoon aan Soul Funk uit de jaren 70. Marvin Gaye was onze eerste producer voor een paar sessies, daarna namen Philip Bailey (EWF) en Tommy Vicari (Prince) het roer over toen Marvin Gaye ziek werd en afhaakte. De invloed van die iconen is tot op de dag van vandaag nog steeds bij me. Silk Sonic, Bruno Mars en andere Neo Soul-artiesten inspireerden me om enkele van onze grooves en melodieën terug te nemen en de R&B-relevantie weer terug te winnen.’

Met het krachtige saxofoonwerk van Russell Thompson afgewisseld met leadzang van Calhoun en Ronnie B, is het een nummer dat een funky onderbouwing combineert met een late night groove waar we absoluut dol op zijn.

Check “It’s On Tonight” en verwelkom Kinsman Dazz Band.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *