De legendarische P-Funk-zangeres Fuzzy Haskins sterft op 81-jarige leeftijd

De funkmaster George Clinton heeft vandaag de wereld geïnformeerd over het overlijden van de legendarische Parliament-Funkadelic-zangeres Clarence Eugene “Fuzzy” Haskins. Hij werd 81.

De in West Virginia geboren Haskins viel voor het eerst op als leadzanger van The Parliaments, Clintons doo-wop-groep die de hitlijsten bereikte met “(I Wanna) Testify” en de voorloper werd van de iconische Parliament-Funkadelic funk-muziekmachine (met de zangers worden over het algemeen Parliament genoemd en de begeleidingsband wordt Funkadelic genoemd).

Ten tijde van de overgang van de groep naar funkpioniers in de vroege jaren 70, speelde Haskins een belangrijke rol als zanger en songwriter. Hij bleef deel uitmaken van de snelgroeiende groep tot 1977, toen hij vertrok vanwege een financieel geschil.

Het vertrek van Haskins viel samen met het begin van een solocarrière voor hem. Hij bracht A Whole Nother Thing uit in 1976 op het Westbound-label in Detroit met een groot aantal P-Funk-leden als achtergrondmuzikanten. Hij volgde twee jaar later met Radio Actief. Geen van beide albums behaalde het succes van zijn P-Funk-werk, maar beide hebben hun verhoogde status als solide vroege funk-projecten behouden.

In de jaren tachtig vormde Haskins ook een parallelle universumversie van Funkadelic met andere voormalige P-Funk-leden, en vormde later een soortgelijke act, Original P, grotendeels bestaande uit P-Funk-alumni.

Hoewel het bijna een halve eeuw geleden is dat Fuzzy Haskins Parliament-Funkadelic verliet, leverde hij een belangrijke bijdrage aan enkele van de meest innovatieve en invloedrijke funkalbums van onze tijd – muziek die nog jaren zal worden vereerd. Rust in vrede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *