Greg Perry overleden (15 mrt 2023)

Slechts een paar weken geleden hebben we een profiel gemaakt over Edna Wright (ook bekend als Sandy Wynns) voor haar postume verjaardag op 2 februari (ze stierf in september 2020). Wright was getrouwd met Greg Perry en op het moment van haar post konden we niet bevestigen of Perry nog leefde. Helaas hebben we net vernomen dat hij vandaag is overleden.

Het trieste nieuws werd vanavond door zijn goede vriend Sidney Barnes op zijn Facebook-pagina gedeeld. Barnes schreef: “Ik ben erg verdrietig vandaag, Greg Perry, een dierbare vriend en partner voor het schrijven van liedjes, is overleden. Greg en ik hadden een serieuze geschiedenis samen die teruggaat tot onze dagen in New York, Detroit, LA en Chicago. Hij schreef verschillende hitnummers en was echt een geweldige kerel, een familieman en een hele goede kerel. Hij zal gemist worden. R.I.P. beste vriend.”

Perry was een singer/songwriter-producer uit een getalenteerde familie van broers Jeff (ook bekend als Jeffree), Dennis, Zachary en Leonard die allemaal in de muziekbusiness zaten. Hij maakte deel uit van de Invictus/Hot Wax-opstelling van Holland, Dozier, Holland en voegde zich bij hen toen ze Motown verlieten nadat hij een uitgeversovereenkomst bij Motown had afgewezen. Hij werkte samen met generaal Johnson en Angelo Bond van voorzitters van de raad van bestuur en schreef en produceerde vele hits, waaronder 100 Proof “Somebody’s Been Sleeping In My Bed”, Freda Payne “Bring The Boys Home”, bestuursvoorzitters “Pay To The Piper” en Honey Kegel “Gevraagd naar advertenties”. Terwijl hij bij Hot Wax was, ontmoette hij zijn toekomstige vrouw Edna Wright die in de groep Honey Cone zat.

Hij begon zijn muziekcarrière echter bij Chess in Chicago, waar hij samenwerkte met producer Billy Davis. Daar bracht hij zijn eerste single uit, een zeer goede Northern Soul double-sider “Love Control” / “Head Over Heels (In Love)”, de keerzijde geschreven met Sydney Barnes.

Pas in 1974, nadat hij een contract had getekend bij Casablanca, bracht hij zijn volgende single “Boogie Man” uit, wat een kleine R & B-hit zou worden die # 81 zou bereiken. Zijn volgende single was weer een geweldige double-sider met twee moderne soultracks “Come On Down (Get Your Head Out Of The Clouds)” / “Variety Is The Spice Of Life”, van zijn debuut soloalbum “One For The Road” ( digitaal heruitgegeven in juli 2021), wat zijn grootste hitparade bleek te zijn met een piek op # 24 R&B. Er werden nog twee singles uitgebracht voor Casablanca, alle kanten van het album, het titelnummer gecombineerd met “I Want To Live And Let Live (Love And Let Love All The Time)” en “I’ll Be Comin Back” / “Love Is Magic (Instrumental)” met de laatste hitlijst op # 48 R&B.

Daarna verhuisde hij naar RCA Victor en bracht in 1977 een album uit, “Smokin'”, en twee singles. Zijn laatste single verscheen op Alfa in 1982, “It Takes Heart”, uitgebracht op 7″ en 12″, wat zijn laatste en laatste hit was. , single die #53 R&B bereikte die ook werd gedraaid bij de release in de Northern Soul-scene en in 2016 werd heruitgegeven door Kent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *