Adja – IRONEYE (volledige EP)

De in Brussel gevestigde singer/songwriter en performer Adja Fassa bracht op 24 februari ’23 haar debuut EP met vijf nummers “IRONEYE” uit.

Adja haalt haar invloeden uit artiesten als Erykah Badu, Solange en Lianne La Havas. Ze is niet alleen een muzikant, ze is een uitvoerend artiest waarbij haar muziek centraal staat in haar theatrale liveshows die verhalen vertellen door middel van zang, begeleid door zintuiglijke elementen zoals geur en symbolische beelden.

Een beetje rondsurfen leerde dat ze in enkele films/tv-shows te zien was en in januari van dit jaar in een aflevering van de Vlaamse tv-serie Obder Vuur rond de brandweer van Oostende verscheen.

Ze omschrijft haar muziek als een mix van jazz, soul en gospel, sommigen noemen dit misschien neo-soul, maar het is in wezen gebaseerd op jazz, aangezien ze jazz/zang studeerde aan het Conservatorium in Leuven.

Het is jammer dat waarschijnlijk het opvallende nummer “Told You So” de enige expliciete is, maar het lijkt beperkt tot de intro, dus het kan misschien verder worden gecued.

Voor onze continentale bezoekers heeft ze de komende week vier dates in België gepland, of kunnen geïntrigeerde Britten op een veerboot springen?

15 Mar – De Centrale @ De Centrale Ghent, Belgium

16 Mar – DE ROMA, Borgerhout, Belgium

19 Mar – 30CC/Schouwburg, Leuven, Belgium

23 Mar – Cactus Club, Bruges, Belgium

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *