First Choice – 1977 – Delusions

Delusions was het vierde album van de groep en zag het oorspronkelijke lid Joyce Jones de groep verlaten om vervangen te worden door Ursula Herring, samen met de oorspronkelijke leden Rochelle Fleming en Annette Guest om te creëren wat vaak als hun beste album wordt beschouwd. Delusions opent met de direct sympathieke klassieker ‘Dr Love‘ (R&B #23/Pop #41), gemixt door Tom Moulton. Het album biedt nog steeds een selectie van lyrisch rijke dansmelodieën en weelderige ballads die de in Philadelphia geboren Vlaming de perfecte ondersteuning geven om haar talent als een van de meest onderscheidende leadzangers in Soul/Dance/Pop-muziek te demonstreren. Het album bevat ook het door Stevie Wonder geschreven nummer ‘Love Having You Around’.

First Choice’s “Delusions”, uitgebracht in 1977, was het Ladies-debuutalbum voor het Salsoul Distributed Gold Star-label. Geleid door Rochelle Fleming’s zwevende en toch zoete vocalen, is “Delusions” verfijnde disco en R&B op zijn best eind jaren 70. Het label mag dan Gold Star zijn, de invloed van Philly Soul is hier duidelijk aanwezig. “Doctor Love” was de grote disco- en R&B-hit van dit project en was ook een matige pophit, die in New York veel airplay kreeg van de beroemde radioprogrammeur Frankie Crocker.

“Love Having You Around” was een andere hitsingle die enige bekendheid kreeg en “Let No Man Put Us Under” werd een clubklassieker en beleefde zelfs een heropleving in de jaren 80 toen verschillende beroemde dj’s het remixten en het op zware clubrotatie zetten. “Indian Giver”, hoewel geen enkele, werd ook een nietje in clubs in New York en Philly. “Chances Go Around” is een Disco R&B-meesterwerk dat crimineel over het hoofd werd gezien en had een club en een Pop/R&B-klassieker moeten worden.

De rest van “Delusions” stelt niet teleur. “Gamble On Love” behoudt een dansgevoel maar is een solide R&B-nummer uit de jaren 70, net als “Jimmy D”, “Do Me Again” en “I Love You More Then Before” vertragen het tempo en zijn prachtige behoorlijk stormachtige R&B-grooves die klinkt nog steeds goed vandaag.

Tracks
A1 Doctor Love 5:16
A2 Indian Giver 5:05
A3 Love Having You Around 6:46
A4 Gamble on Love 2:46
B1 Chances Go Around 5:53
B2 I Love You More Than Before 4:12
B3 Let No Man Put Asunder 4:23
B4 Do Me Again 3:46
B5 Jimmy D. 2:51

Krijg het hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *