Al Lloyd & His Orchestra – A Moment in Time(volledige EP)

Spread the love

Al Lloyd (ook bekend als Alex Lloyd die hier onlangs een paar keer te zien was met nummers die hij heeft geschreven voor Michael Williams en Dayton Gray uitgebracht op vinyl door Cordial Recordings) heeft een nieuwe EP met vier nummers uitgebracht van vrijdag (18 november 2022) getiteld “A Moment in de tijd”.

Als je een vol, weelderig orkestgeluid waardeert, kun je niet fout gaan met deze release die invloeden put uit onder meer Thom Bell, Burt Bacharach, Quincy Jones en Henry Mancini.

De EP bevat volledige orkestrale strijkers, hoorns en percussie naast hedendaagse ritmesectie en vocalisten.

Alle nummers zijn geschreven door Al en drie zijn instrumentaal met een mooie zang van Emma Watson op “You Don’t Have To Prove I’m A Fool”, wat met name een Bacharach & David-gevoel heeft en Emma’s vocale styling heeft schakeringen van Dionne Warwick!

“I Count the Tears” heeft een Philly-gevoel uit de jaren 70 en om de een of andere reden komt het woord Masquerade in me op, wat een titel is van, of een regel in, een nummer waaraan het me doet denken, wiens artiestnaam me op dit moment ontgaat, maar de melodie loopt rond in mijn hoofd .. als je in mijn hoofd kunt komen en me kunt helpen, laat dan een reactie achter!.

De overige twee instrumentale nummers zijn misschien het best te omschrijven als easy listening, ‘soul easy’ zo je wilt, met een eind jaren ’60/begin jaren ’70 gevoel.

Al is een 27-jarige componist, arrangeur en saxofonist uit Exeter (VK) die zichzelf omschrijft als een die-hard soul- en jazzfan. Hij heeft arrangementen geschreven voor Chairmen of the Board en de Drifters en heeft credits als saxofonist voor jazzcomponist Mike Westbrook en leden van Motown’s Funk Brothers.

Ik geloof dat dit zijn debuut is als soloartiest, zij het met een volledig orkest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *