I.N.D. – You Just Be You b/w I’m Not Ready

Spread the love

De nieuwste digitale heruitgave van Numero Group bestaat uit beide kanten van een single uit 1980/81 van I.N. D. op Momisey Records.

De A-kant stond op hun album “Into New Dimensions” uit 1981, maar niet de B-kant “I’m Not Ready”. De single staat op Discogs, maar niet op 45Cat, wat aangeeft dat hij vrij schaars kan zijn en de laatste die op Discogs werd verkocht, kostte £ 120. Het is niet gedateerd, maar moet rond dezelfde tijd zijn, misschien een jaar eerder, wat aanleiding was voor het album? De enige andere release die voor het Momisey-label wordt vermeld, is een album van Lannie McMillan in 1981.

I.N.D. waren een negenkoppige band bestaande uit Cornell Monroe (trompet/bugel), George Lloyd (sax/fluit), Lee Holloway (leadgitaar), Michael Mills (slaggitaar/zang), Christopher Mills (basgitaar), Darron Farmer (toetsen ), Elmer Caldwell (drums), Eugene Gillis (trompet) Quincy Ford (altsax/fluit).

Ze namen slechts één album op in 1981, dat werd opgenomen in Pumpkin Studios, Oak Lawn, IL, waar ook progrockband Styx opnam, voor Erect, dat was gevestigd in Merriville, IN, dus ik dacht oorspronkelijk dat hun naam, I.N.D. iets te maken met Indiana, maar nee, het staat voor Into New Dimensions. De single hier werd uitgebracht op Momisey Records, gevestigd in Memphis.

De tracklijst voor hun album wisselt af tussen funktracks en zoete soulballads. De bovenkant hier is een funk deuntje “You Just Be You” met een mooie zoete soul ballad/stepper flip “I’m Not Ready”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *