Valerie Simpson hielp Michael Franks schitteren op coole ballad

Spread the love

Ik zou Michael Franks en Valerie Simpson nooit samen een duet op een album hebben laten spelen. Op het eerste gezicht lijken ze zo verschillend. Franks, de wrange, coole zanger uit de jazzschool. Simpson was co-auteur van een aantal van de geweldige soulsongs terwijl ze bij Motown was voor artiesten als Marvin Gaye en Tammi Terrell voordat zij en songwriting en levenspartner, echtgenoot Nicholas Ashford, de meest vooraanstaande R&B-duetact van de jaren zeventig en tachtig werden.

Het punt is dat Michael Franks zelf niet zo armoedig is als duetpartner, zoals fans hoorden op nummers als ‘When I Give My Love to You’, een klassieker die hem koppelde aan Brenda Russell, die ook een geweldige singer/songwriter is.

Vanuit dat standpunt bezien is deze Lost Gem, “Now Love Has No End”, de Franks-Simpson-samenwerking die verscheen op Franks’ album Barefoot on the Beach uit 1999, volkomen logisch in de wereld. Het is een spel dat spel herkent. Twee artiesten die tegen die tijd een legendarische status hadden bereikt in hun respectievelijke genres die samenkwamen om gemeenschappelijkheid te vinden in hun verschillende stijlen.

Franks schreef ‘Now Love Has No End’ en het deuntje bevat zijn unieke versieringen, zoals culturele verwijzingen naar jazzmuziek of boeken en films uit de jaren 50 en 60. Het nummer zelf vertelt het verhaal van een hopeloze romanticus die de hoop opgeeft ooit het soort liefde te hebben dat in poëzieboeken of in films te vinden is, totdat…

De energieke en door pop beïnvloede vocalen van Simpson gaan mooi samen met Franks jazzy, relaxte en gemoedelijke presentatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *