Hil St. Soul brengt “Love and Fire” naar nieuw nummer

Spread the love

De in Zambia geboren Hilary Mwelwa, alias Hil St. Soul, heeft haar plaats in de wereld van de soulmuziek verstevigd sinds haar debuut-cd, Soul Organic, uit 1999 op Dome Records. Haar muzikale veelzijdigheid bewijst ze op vlotte dansvloerjams en smeuïge ballads met zang waarvan het zelfvertrouwen afdruipt, vaak op covers van nummers van muziekiconen. Het is geen wonder dat haar carrière een ongelooflijke lange levensduur heeft getoond.

En Mwelwa blijft op zoek naar meer artistieke inspiratie. Na het opnemen van tracks in de afgelopen drie jaar samen met producer Regi Myrix, singer/songwriter Noel Gourdin en anderen, keert Mwelwa terug met haar eerste volledige project in tien jaar.

Mwelwa’s bedankje aan haar oude fans, Back in Love (Shanachie Entertainment), bevat eerdere First Listen-momenten, waaronder het recente “A Feeling So Beautiful”.

Deze nieuwste First Listen getiteld “Love and Fire” mist nooit de aanstekelijke vreugde die Mwelwa beweert met haar warme stem. Dankzij producer Myrix vult “Love and Fire” de kamer met glorieuze achtergrondlagen van Mwelwa en Ty Juan die een verhaallijn accentueren die vastberadenheid uitdrukt om de relatiebranden brandend te houden: “Whatever way the wind blows/ I’ll be by your side through de ups en downs…”
Myrix’ verfijnde oude soul-soundtrack met subtiele moderne accenten van sprankelende toetsen, koperen bruggen en weelderige gitaar voltooit weer een kostbaar urban volwassen eigentijds meesterwerk van Mwelwa. Genieten van.