Bruce Springsteen – Only the Strong Survive (Volledig album)

Spread the love

Puristen kijken nu weg! ‘The Boss’ doet aan soul. Wat een furore was er van de Northern Soul-broederschap (en niet op een goede manier) toen hij een paar weken geleden het eerste nummer pre-uitbracht, een cover van de Northern Soul-zeldzaamheid door Frank Wilson. Toch ben ik zojuist herinnerd aan de release van het album op vrijdag door een post van NS ‘Godfather’ Richard Searling die Springsteens versie van The Walker Brothers’ “The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore” postte.

Elk nummer zal bekend voorkomen bij iedereen die al een tijdje naar soulmuziek heeft geluisterd, dus ik hoef ze niet voor je te spellen, maar het album bevat bekende nummers van onder meer Jerry Butler, Lionel Ritchie, Tyrone Davis , Four Tops, Temptations, Jimmy Ruffin, The Supremes en hij waagt zich zelfs aan een nummer van Aretha Franklin.

Sam Moore van Sam & Dave speelt op twee nummers “Soul Days” (wat misschien een origineel nummer is, zo niet, dan weet ik het niet), en een cover van William Bell’s “I Forget To Be Your Lover”.

Sommige werken beter dan andere en het album zal ongetwijfeld met bakken uit de lucht worden verkocht vanwege wie hij is. Niet dat hij het inkomen met ruim 2 miljard streams op Spotify alleen al voor zijn top 10 nummers nodig heeft. Dat komt overeen met ca. $ 68 miljoen aan streamingkosten en dat is alleen van Spotify en omvat geen andere streamingplatforms, downloads of fysieke verkopen en liveshows … laten we zeggen dat hij een bob of twee waard is (een bron schat $ 650 miljoen)!

Of je nu van zijn muziek houdt of niet, zoals ze zeggen, hij lacht de hele weg naar de bank! Een behoorlijk trieste gang van zaken als je kijkt naar het aantal streams dat is bereikt door indie-soulartiesten die originele nieuwe muziek maken, maar laten we daar niet heen gaan!