David Ebo – Zijn Profiel

Spread the love

(9 november 1950 – 30 november 1993) had de niet benijdenswaardige taak om Teddy Pendergrass te vervangen als leadzanger van Harold Melvin & The Blue Notes toen Pendergrass in 1976 voor een solocarrière vertrok. Ze waren oude schoolvrienden in Philadelphia. Ebo zou vandaag zijn 72e verjaardag hebben gevierd.

Toen Pendergrass vertrok, verliet de groep Philadelphia International Records en tekende voor ABC Records in 1977 het album “Reaching The World” uit te brengen. Het titelnummer werd een R&B top 20-hit. Ebo zong de lead op vier albums, te beginnen met “Reaching for the World” (ABC 1977), “Now Is The Time” (ABC 1977), “The Blue Album” (Bron 1980 waaruit het grote Northern Soul-spel “Prayin'” voortkwam met Ebo aan de lijn) en eindigend met “All Things Happen In Time” (1981).

Hun tweede ABC-album “Now Is The Time”, geproduceerd door Harold Melvin, was geen commercieel succes, maar bevatte het juweeltje “Feels Like Magic”, geschreven door Jerome Jones.

Hij verliet de groep in 1982 en werd vervangen door Gil Saunders en in 1985 bracht hij zijn enige solo-album “I’dively Be By Myself” uit op Domino Records onder zijn achternaam, Ebo, geproduceerd en gearrangeerd door Philly-legende Allan Felder. Er verschenen drie singles van het album met het titelnummer dat piekte op nummer 37 in de hitlijsten, gevolgd door “Count the Days” (een danseres in de stijl van de jaren 80) en tot slot een cover van Heatwave’s “Always And Forever”.

Helaas stierf Ebo op 30 november 1993, slechts 21 dagen na zijn 43e verjaardag aan botkanker.

Post geïnspireerd door, en bijgedragen aan, door Gary Van Den Bussche.